Novi Partizanov centar Balša Koprivica (21 godina, 216 centimetara) potpisao je u ponedeljak ujutru ugovor sa crno-belima, a uveče se pridružio saigračima i treneru Željku Obradoviću na Zlatiboru.

Američki đak i mladi reprezentativac Srbije priključio se ekipi, a "Žoc" ga je dočekao rečima: "Balša, dobro došao. Neka je sa srećom".

U razgovoru za klupsku televiziju, sin klupske legende Slaviše Koprivice rekao je da je uzbuđen zbog dolaska.

"Bio sam u četiri-pet vremenskih zona u poslednjih nedelju dana. Čitavog leta sam posećivao različite gradove, države, radio sam sa raznim timovima i obišao sam čitavu zapadnu i severnu hemisferu. Došao sam ovde pre dva-tri dana i pokušavam da namestim taj 'džet-leg' i super se osećam", rekao je Koprivica.

Sin nekadašnjeg asa crno-belih, koji je 1992. baš pod Obradovićevim vođstvom doneo Partizanu titulu prvaka Evrope, rekao je da očekuje da se što pre navikne na sredinu, vreme, uslove...

"TRIFA I JA SMO ODRASLI ZAJEDNO"

Upitan za ambicije, govorio je i o timu i o sebi.

"Očekujemo da pobedimo u što više utakmica kao ekipa. Kao igrač, očekujem da se poboljšam što više mogu uz Željka, da napredujem i mislim da ćemo napredovati mnogo. Imamo mlad tim, perspektivne igrače na svim pozicijama. Samo treba da igramo zajedno i da radimo na timskoj hemiji van terena".

Neke igrače odavno poznaje, poput Uroša Trifunovića sa kojim je godinama član mladih reprezentacija Srbije.

"Trifa i ja smo odrasli igrajući zajedno i znamo se vrlo dobro. Ima dosta talentovanih momaka u tom godištu, samo se treba uklopiti, da radimo što jače možemo".

Pred bivšim studentom koledža Florida stejt je navikavanje na evropsku košarku posle devet godina života u Americi.

"Značiće mi da se prilagodim na evropski stil košarke. NBA stil je sada evropski stil. Pokupio sam neke stvari u Americi, ali ovde ću uz trenera i stručni štab moći da naučim taj evropski stil da igram, što mi fali kao igraču, ali mislim da mogu da pomognem ekipi sa američkim stvarima koje sam pokupio za devet godina tamo", rekao je Koprivica junior.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.