Košarkaški svet tuguje zbog smrti Dušana Ivkovića, a izjave saučešća i priče o bogatoj karijeri pristižu sa svih strana. Između ostalih, Dude se sećaju legende hrvatske košarke poput Dina Rađe, ali i srpski košarkaši koji i dalje igraju. Takav slučaj je sa Bogdanom Bogdanovićem, koji se oglasio na društvenim mrežama.

Poruku o nekadašnjem selektoru imao je i Novica Veličković, koji se priprema da večeras protiv Efesa poslednji put u karijeri obuče dres Partizana i istrči na parket!

''Pamtim sve što ste me naučili, sve što ste uradili za mene i sve naše razgovore! Dudo, večna vam slava i neizmerno hvala na svemu!'', napisao je u poruci Novica Veličković, koji će večeras odigrati poslednji meč u karijeri.

duda ivković, novica veličković
Instagram/novica_velickovic/printscreen 

Novica Veličković je u dresu Srbije igrao na Evropskim prvenstvima 2007. i 2009. godine, kao i na Svetskom prvenstvu 2010. godine. Na poslednja dva takmičenja sarađivao je sa Ivkovićem, koji je na klupi nacionalnog tima nasledio Zorana Slavnića. Na Evropskom prvenstvu u Poljskoj osvojena je srebrna medalja, što je jedino seniorsko odličje Novice Veličkovića u dresu Srbije.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.