Emotivna noć u Štark areni, gde je kapiten Partizana Novica Veličković završio aktivnu karijeru!

Posle čak 10 godina u crno-belom u dva mandata, ljubimac navijača crno-belih odigrao je poslednji meč - i to protiv šampiona Evrope, Anadolu Efesa.

Spektakl u čast kapitena crno-belih ukrašen je majicama sa njegovim likom, parolama po čitavoj dvorani, navijačima koji su mu često klicali ime...

Trener crno-belih Željko Obradović uveo ga je u igru u poslednja dva minuta prvog poluvremena, Novica je poentirao pored Filipa Petruševa (koji nije hteo da odbranom kvari trenutak), asistirao Nemanji Dangubiću za zakucavanje, a onda je usledila pauza.

Novica je uzeo mikrofon i obratio se svima, boreći se da ne zaplače.

"Nažalost, danas nas je napustio Duda Ivković", rekao je Veličković, pa zastao pod emicijama.

MN Press, MNPress Novica Veličković / oproštajna utakmica

"Ovim putem bih hteo da mu se zahvalim za sve što je uradio za našu, za svetsku košarku, za mene lično. Za svaki savet koji mi je dao. Neka mu je večna slava", dodao je Novica o selektoru sa kojim je igrao finale Eurobasketa 2009. i polufinale Svetskog prvenstva 2010.

MNPress, MONDO/Nemanja Stanojčić Partizan - Efes

Veličković je potom pogledao ka prvom redu kraj terena i nastavio govor. 

"Zahvalio bih se mojoj porodici. Duletu, Saši Danilović za sve što je uradio za mene. Tu su svi ljudi koji su mi pomogli u karijeri, pogotovo moji saigrači, bez kojih verovatno ne bih ni bio u ovoj poziciji", rekao je Novica.

A onda je podigao pogled na tribine i emotivno završio:

"Hvala Partizanu na svemu što mi je dao u životu, samo delić toga sam hteo da vratim. Navijači, isto tako sam i vama hteo da vratim za svu energiju koju smo delili zajedno svih ovih godina. Isto tako, hteo bih da poželim svu sreću Željku i ekipi, da ih prati zdravlje. Kao što sam rekao, Partizanova publika zna da ceni borbenost, energiju i to je sve što imam da poručim ovim momcima ovde".

Potom je usledio najdirljiviji trenutak, kada je pokrenuo navijanje, a hala je pratila "grmljavinom" sa tribina.

"Jednu pesmu sam ponavljao gde god da smo igrali. Da li na strani, kod kuće. Voleo bih svi da se zagrlite, tako i igrači...", rekao je Novica, pa poveo...

"Gde god ti da igraš, tu su tvoji Grobari".

Pogledajte!

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.