Evropsko prvenstvo u košarci za muškarce igra se od 1. do 18. septembra 2022. godine, a FIBA je ovog ponedeljka objavila kompletan raspored koji će zanimati i navijače iz Srbije.

Srbija će na turniru koji se igra u čak četiri zemlje (Češka, Gruzija, Nemačka i Italija) igrati u grupi "D" u Pragu sa reprezentacijama Izraela, Poljske, Holandije i Češke, a za nas će turnir početi drugog takmičarskog dana kada ćemo izaći na megdan Holandiji.

Taj meč je dakle zakazan za 2. septembar, a igramo u večernjem terminu (21.00). Već dan kasnije (3. septembar) igramo protiv domaćina Češke od 17.30, što znači da nećemo baš imati vremena da se previše odmorimo.

Nedelja je slobodan dan, a 5. septembra igramo protiv Finske, dok 6. septembra protiv Izraela. Sve u 21 čas.

Sledi još jedan dan odmora, pa u četvrtak 8. septembra na zatvaranju grupne faze od 21 čas igramo protiv Poljske. Sve ekipe koje su obezbedile prolaz dalje (četiri od šest timova iz grupne faze) sele se u petak potom u Berlin gde se igra završnica Eurobasketa.

Osmina finala igra se 10. i 11. septembra, četvrtfinala 13. i 14. septembra, polufinala 16. septembra, a meč za treće mesto (17.15 sati) i finale (20.30 sati) u nedelju 18. septembra.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.