Po svemu sudeći, epizoda Rasela Vestbruka (33) u Lejkersima neće biti duga. Nakon kraja razočaravajuće sezone najslavnije franšize NBA lige, nagađa se da bi eksplozivni plejmejker mogao da nastavi karijeru u Indijani, a da bi u El-Ej zauzvrat mogli da dođu šuter Badi Hild (29) i kombo-bek Malkolm Brogdon (29).

U danu u kojem je postalo definitivno da će trener Mark Vogel napustiti Lejkerse, kao i da bi mogao da ga zameni trener šampionskog Toronta, Nik Nurs, javnosti se obratio i Lebron Džejms.

Najbolji igrač tima iz El-Eja govorio je o svojoj saradnji sa Vestbruku i o razlozima zbog kojih ona nije uspela. "Zašto nismo bili dobri zajedno? Zato što nismo bili zajedno na prokletom terenu! To je prva i osnovna stvar", rekao je Džejms.

I zaista, trojka koja je trebalo da donese titulu, Džejms - Vestbruk - Entoni Dejvis, nastupila je zajedno samo 21 put. Lebron i Vestbruk odigrali su 55 utakmica jedan kraj drugog, ali su i njima i čitavom timu svi planovi pali u vodu, jer su Lejkersi završili sezonu sa učinkom 33-49, što nije bilo dovoljno ni za mesto u plej-in turniru.

"Jednu stvar u Raselovoj igri volim i uvek ću voleti, a to je taj takmičarski duh koji donosi na teren svake noći u sezoni. Imati igrača koji je toliko pouzdan i koji uvek može da obuče dres i krene... To morate da poštujete", dodao je Džejms.

Da li bi hteo da i sledeće sezone igra sa Vestbrukom? "Neću sedeti ovde i donosi odluke umesto menadžmenta. Ali volim što sam Raselov saigrač", dodao je Lebron.

Pred Lejkersima je veliko i važno leto, u koje će morati da uđu sa potpuno drugačijom taktikom u odnosu na prošlo. Tada su u tim stigli i drugi veterani - Dvajt Hauard, Karmelo Entoni, Trevor Ariza, Vejn Elington, Ražon Rondo... A konačan rezultat nije dokazao da je to bio dobar potez.