Plej-of serija Dalasa i Jute počela je pobedom "džezera" na gostujućem terenu, 99:93 (20:23, 25:20, 28:22, 26:28). Bez povređenog Luke Dončića, Mavsi su loše krenuli u doigravanje i sada je još jasnije koliko ih težak zadatak čeka protiv ekipe koju predvode Donovan Mičel (32 poena) i Bojan Bogdanović (26).

Već se dobro zna da je Dalas još od šampionske titule 2011. neuspešan u plej-ofu i da nijednom nije prošao prvu rundu. Ako se Dončić uskoro ne vrati sa oporavka od povrede, ekipa Džejsona Kida opet će imati ogromne probleme da "dobaci" do druge runde, u kojoj bi mogla da igra protiv pobednika serije Finiks - Nju Orleans.

Iako je Dalas ušao u ovu seriju kao bolje plasirani (četvrto mesto na Zapadu) i iako prvi put od navedene 2011. ima prednost domaćeg terena u plej-ofu, bez Slovenca sve to nema ni približno isti značaj.

Sledeća utakmica ove serije biće odigrana u ponedeljak uveče, takođe u Dalasu, a lekari domaćeg tima vodiće do tada borbu protiv vremena, da bi nekko uspeli da osposobe Luku. Plasman u sledeću rundu izboriće ekipa koja ostvari četiri pobede.

U Dončićevom odsustvu, mesto organizatora igre Dalasa pripalo je Džejlenu Bransonu, koji je poenterski zaista predvodio tim, sa 24 poena. Uz njega, Juti su napadački pretili i Spenser Dinvidi sa 22 poena, Redži Bulok sa 15, Dorijan Fini-Smit sa 14... Za to vreme, Dončić je u crnoj trenerci sedeo na klupi pored gazde Marka Kjubana. Sa tog mesta je bodrio ekipu i slavio kada je na dva minuta do kraja Maksi Kleber pogodio trojku za samo poen minusa (91:92). Međutim, nemački krilni centar je u sledećem napadu promašio i Rojs O'Nil je to kaznio trojkom za Jutu, posle koje je bilo jasno kako će meč biti završen.