Počinje plejof ABA lige, a trener FMP-a Nenad Stefanović je nakon što je izneo svoja očekivanja pred duele sa ekipom Budućnosti iz Podgorice govorio i o nagradama na kraju regularnog dela sezone. 

Nakon što je njegov tim igrao sjajno i nadmašio sva očekivanja sa starta Stefanović je dobio tu čast da bude u izboru za trenera godine. Ipak, na kraju je završio na trećem mestu iza Dejana Radonjića i Željka Obradovića. 

"Znači mi mnogo što sam treći. Bio sam presrećan zbog toga, da sam pomislio pre sezone nešto tako, verovati bih bio za mentalnu ustanovu. Supruga je oduševljena kad je videla fotografiju na kojoj smo Željko, Dejan i ja. Zadovoljan sam, prija mi i godi", rekao je on. 

Mnogo se prašine podiglo oko toga što je najbolji košarkaš FMP-a Brajs Džons ostao van idealne petorke lige, a nije bio ni u konkurenciji za MVP priznanje iako je imao sjajne brojke. Što se Stefanovića tiče, za nagradu ne mari, bitno mu je da je vidljiv napredak njegovog igrača.

Svaki trener je subjektivan prema svom igraču, šta god bih rekao ne bih bio objektivan. Struka je odlučila, glasovi struke su bili presudni, ne navijača i novinara. Meni lično to ne definiše njegovu sezonu. Bio MVP ili najgori igrač sezone, znam koliko je napredovao i koliko još može. Ljudi su procenili da je tako i to je to”, zaključio je on.