Možda je Nikola Jokić prošle godine uradio nemoguće, ali sada je otišao korak dalje i ponovo postao MVP NBA lige! Srpski košarkaš je i drugu godinu zaredom postao osvajač najprestižnije nagrade u najjačoj ligi sveta.

I dalje se čeka zvanična potvrda informacije pouzdanog Adrijana Vojnarovskog da je Jokić postao još jedan od retkih igrača sa dve uzastopne MVP nagrade. No, to nas vraća na čuvenu noć iz 2014. i kako je Jokić draftovan u Denver Nagetse.

Jokić je regularnu sezonu NBA lige okončao sa učinkom 27.1 poen, 13.8 skokova i 7.9 asistencija po meču, uz 58.3% uspešnosti u šutu iz igre. Postao je i prvi igrač u istoriji NBA lige sa 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni.

Ali koliko je ovakav razvoj karijere Nikole Jokića bio neočekivan najbolje pokazuje i kako je 2014. draftovan u NBA ligu. Jokić je svojevremeno pričao kako je zaspao tokom drafta i kako nije ni znao da ga je neko uzeo u svoje redove sve do narednog jutra.

A američka publika nije znala ko je taj 41. pik iz Srbije, jer je u trenutku kada je izabran na ekranu osvanula reklama za brzu hranu!

Jokić je bio nepoznat u Americi, a s obzirom da je draft odmakao reditelj prenosa je rešio da je vreme za marketinšku pauzu baš u trenutku kada je izabran budući MVP i jedan od najboljih centara ikada u NBA.

Ovaj detalj će se zauvek pamtiti - radilo se o sada budućem dvostrukom dobitniku MVP nagrade!