Nikola Jokić je postao MVP regularnog dela sezone u NBA za takmičarsku godinu 2021/22, a specijalni trofej liga je poslala pravo u Sombor.

Delegacija Denvera stigla je u štalu svog najboljeg igrača, a na čelu ove delegacije bio je Džoš Krenke, 42-godišnji naslednik prave imperije! 

Njegov otac je Sten Krenke, a majka je En Volton Krenke i oboje su multimilijarderi. Njegova majka je naslednica bogatstva porodice Volton koja je vlasnik "Volmarta", jednog od najvećih svetskih lanaca supermarketa.

Otac je Sten Krenke koji se obogatio u sportu. On je trenutno vlasnik čak devet sportskih klubova: Arsenala, ženskog tima Arsenala (fudbal), Denver Nagetsa (košarka) , Kolorado Avalanša (hokej), Kolorado Repidsa (fudbal), Kolorado Mamuta (lakros), Los Anđeles gladijatora i Los Anđeles Gerile (esports).  

Sam Džoš najviše vremena provodi u Denveru pošto mu je košarka prva ljubav i čak je bio uspešan košarkaš na koledžu. Karijeru je prekinuo kada je izbio skandal na kome se videlo da pije alkohol u društvu svog tadašnjeg trenera, pa je zbog toga Džoš umesto košarke odmah preuzeo deo očevog biznisa.

On je zapravo prvi čovek Denvera, a pita se i u vođenju Kolorando Avalanša, Kolorado Repidsa i Arsenala, gde porodica Krenke baš i nije previše omiljena.

Sada Krenke osim novog trofeja za Jokića možda sa sobom nosi i ponudu "supermaks" ugovora vrednog 260.000.000 dolara za pet sezona. 

Ovako izgleda Džoš Krenke:

Profimedia Dzos Kroenke