Stigao je Luka Tarlać (20) u Partizan sa namerom da bude jedan od predvodnika mlađe generacije i da se nametne prvom timu. Bio je u sastavu kod Andree Trinkijerija, ali ne i kada je Željko Obradović stigao na klupu, iako je bio na spisku.

Prosleđen je na pozajmicu u Dunav, sa namerom da se na taj način nametne Žocu i seniorskom timu, ali se tu neće zadržati. Sada su stigle nove informacije iz Amerike koje kažu da je odlučio karijeru da nastavi "preko okeana".

Luka je odlučio da ode u Jutu i da se pridruži tamošnjem timu koji se takmiči u NCAA ligi. Imaće tamo srpsko društvo pošto za ovaj tim igra Lazar Stefanović.

Tarlać je u dresu Dunava odigrao 19 mečeva i prosečno je beležio 8,1 poen i 2,8 skoka po meču. Treba dodati i da je mladi košarkaš pre dve godine imao tešku povredu, stradali su prednji ukršeni ligamenti, ali je uspeo da se oporavi i vrati na parket.

Inače, Luka je sin Dragana Tarlaća koji je igrao za Crvenu zvezdu, Olimpijakos, Čikago Bulse, Real i CSKA. Sa grčkim timom je osvojio i Evroligu 1997. godine. Sa reprezentacijom Jugoslavije ima dve medalje sa Evrobasketa. Prvo je osvojio bronzu 1999. u Francuskoj, pa zlato u Turskoj 2001. godine.