Nikola Jokić uživa ovog proleća sa svojim konjima, među kojima je bio i kad mu je uručeno MVP priznanje NBA lige. Posle te sjajne proslave, najbolji košarkaš na svetu spakovao se i otišao u Švedsku, na trkački vikend na kojem je bio glavna zvezda.

Jokić je tako viđen na jednom hipodromu u Stokholmu, u punoj kasačkoj opremi, u kojoj je za tamošnji TV4 otkrio i kojim poslom sanja da se bavi kada jednog dana ostavi košarku. "Moj san je da se vratim u Srbiju i da postanem kasački trener posle košarkaške karijere. Moja zemlja je, nažalost, najgora u Evropi u kasanju i možda ima 150 startnih konja i veoma je komplikovano da to počnete u inostranstvu. Ali je i dalje velika zabava", rekao je on.

Nikolu ovog leta čeka veliki dan u Denveru - potpisivanje najvećeg ugovora u istoriji NBA lige, i jasno je da je i pre tog potpisa stekao dovoljno novca da se na miru bavi svojom najvećom strašću uz košarku - konjima. Naravno, sve kada jednog dana završi karijeru, a taj dan neće svanuti tako skoro, jer Somborac ima tek 27 godina.

Ovog leta Jokić bi mogao da se vrati u reprezentaciju Srbije za utakmice Evropskog prvenstva, a onda će sa Denverom pokušati da napravi iskorak u plej-ofu i da proba da napadne titulu.