Srpski košarkaški stručnjak Nenad Čanak predvodi Lijetkabelis u finalu litvanske lige, a u trećoj utakmici za titulu protiv Ritasa potpuno je izgubio živce. Očigledno ljut zbog jedne sudijske odluke, nevoljno je krenuo sa terena nakon isključenja, a onda mu se trener rivala  Gidrijus Žibenas našao na putu i posle udarca ramenima pao kao da ga je udario voz.

Kada je pogledao kako Žibenas teatralno leti ka klupi, Čanak je nastavio ka svlačionici, a pred izlazom ga je sačekao vlasnik Ritasa Darijus Gudelis i čudo je kako u njihovoj napetoj raspravi nisu "sevnuli" udarci. Kada je video kroz šta prolazi njegov trener, srpski košarkaš Đorđe Gagić potrčao je ka Čanku i jedva su ga zadržali u nameri da sam odbrani srpskog trenera.

Twitter/screenshot/@basketnews_com Nenad Čanak napada predsednika Lijetuvosa

Incident je počeo tako što je košarkaš Lijetkabelisa Karolis Gedraitis udaren laktom u lice, a sudije nisu dosudile faul. Čanak je zbog toga potpuno izgubio živce, doveo igrača pred arbitre, ali to nije pomoglo. Nedugo posle toga je morao da ode, a tada je krenuo haos na parktu.

Čanak, Gagić, Nikola Radičević i ekipa napravili su u ovom plej-ofu istorijski rezultat jer su prekinuli dominaciju Žalgirisa i izbacili ga u polufinalu plej-ofa. Finalna serija igra se na tri pobede, a sigurno će ostati upamćena i po ovom sukobu.