Košarkaška reprezentacija Srbije dobila je novu opremu nakon javnog konkursa koji je organizovao KSS, a sve povodom stogodišnjice ovog sporta u našoj zemlji!

Viđeno je mnogo idejnih rešenja, a na kraju su u uži izbor ušla tri najbolja koja je KSS predstavio prethodnih dana, da bi sada devetočlani žiri doneo i konačnu odluku. Autor pobedničkog rešenja je Miroslav Nimčević iz Subotice, pa će "orlovi" opremu njegovog dizajna nositi tokom 2023. godine.

Nova garnitura domaćeg dresa biće plave boje sa crveno-belim detaljima, dok će oprema za gostujuće utakmice biti plava sa tamno-plavim detaljima.

Dres se već mnogima dopao, pa je tako i naš košarkaš Bogdan Bogdanović reagovao kada je video predlog...

"Gde može da se glasa za ove dresove?", napisao je srpski košarkaš, a nije morao dugo da čeka da bi se njegova želja i ostvarila, tako da će tokom sledeće godine nositi takvu opremu kada igra za Srbiju.

Twitter/screenshot/KSSrbije Oprema košarkaške reprezentacije Srbije

"Ovim putem, KSS se osim pobedniku na konkursu Miroslavu zahvaljuje svima koji su uzeli učešće na konkursu, navijačima, medijima i kompletnoj javnosti koja je ispratila izbor idejnog rešenja za dres reprezentacije posvećen stotoj godišnjici košarke u našoj zemlji", navodi se u saopštenju KSS.

Da li se vama dopadaju dresovi?

Anketa

Da li vam se sviđaju novi dresovi košarkaša Srbije?