Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Megu u prvom meču polufinala KLS, a susret u hali "Aleksandar Nikolić" obeležio je i sjajan potez kapitena crveno-belih. Branko Lazić je neverovatnim potezom uspeo da postigne pogodak za ubedljivu prednost Zvezde na poluvremenu!

Na semaforu je bilo još samo 0,4 sekunde, a loptu je ispod koša izveo Nikola Ivanović. Lazić je natrčao na taj pas i jednim potezom je sproveo do koša, iako to nije bilo nimalo jednostavno.

U trenutku "šuta" lopta se nalazila tek nešto iznad kuka Zvezdinog kapitena, koji je samo uspeo da je ošamari i promeni joj putanju. Ona je nakon visokom luka upala u koš Mege, a to je bio i jedini način da se iz ove pozicije postignu dva poena.

Lazić u ovoj situaciji nije imao vremena da ostvari posed nad loptom, odnosno da je uhvati i ispali ka košu. Morao je da smisli neku alternativu i u hodu je uspeo u tome.

O tome koliko je ovaj koš poseban govore i osmesi ostalih igrača Zvezde, koji su u neverici ispratili kapitenov pogodak. Inače, Branko Lazić je povećao razliku na 58:39, a crveno-beli su do kraja susreta bili još ubedljiviji. Konačan rezultat prvog meča polufinala glasi 114:78!

Pogledajte šta je pogodio Branko Lazić: