Dalibor Ilić će uskoro postati košarkaš Crvene zvezde, javlja "Glas srpske"! Kako prenosi medij iz Banjaluke "pitanje je dana kada će ovaj dogovor biti ozvaničen". 

Dalibor Ilić ima 22 godine i igra na poziciji krilnog centra, može da pomogne i na poziciji "pet", a upisao je i nastupe za reprezentaciju Srbije u kvalifikacionim prozorima za Eurobasket. 

Ilić je visok 206 centimetara, a iz rodnog Višegrada je došao u Igokeu sa 16 godina. Odmah je počeo da dobija šansu u prvom timu, a osim za Igokeu nastupao je i za Megu 2019. godine. Nedavno je i trener Igokee Dragan Bajić pričao da bi Ilić mogao da napusti ekipu iz Laktaša.

"Dalibor je projekat kluba. Ja sam mu kao trener u poslednje dve sezone ukazao maksimalno poverenje i on ga je opravdao. Igrao je fenomenalno i mislim da je došlo vreme da napravi sledeći korak. Mi finansijski teško možemo da ga zadržimo. Ako ode, nećemo biti srećni jer ostajemo bez bitnog aduta. Međutim, bićemo i ponosni na vreme koje je proveo ovde i na njegov razvoj", rekao je Bajić.

Sa Igokeom Ilić je osvojio dva pehara u ligi Bosne i Hercegovine, kao i pet kupova te države. Ove sezone u ABA ligi prosečno je igrao 20 minuta i postizao 7 poena uz 4,4 skoka i jednu asistenciju po utakmici. Imao je i neke sjajne partije kao protiv Krke kada je na kraju upisao indeks korisnosti od čak 49!

MN Press Dalibor Ilić