Srpski košarkaš Nikola Jokić već godinama je lider Denvera, a tim iz Kolorada mogao bi od naredne sezone da ima u svojim redovima još jednog košarkaša iz naše zemlje. Na predstojećem NBA draftu Nagetsi bi mogli da uzmu Nikolu Jovića, velikog talenta koji trenutno nosi dres Mege, a od danas im uvećane šanse za tako nešto.

Ekipa Denvera će na predstojećem draftu birati sa 21. pozicije i sve do danas to im je bio jedini pik za 2022. godinu. Ali, dogodio se jedan vrlo važan trejd!

Nagetsi su poslali Džamajkla Grina i pika prve runde za 2027. godinu u Oklahomu, a u drugom smeru stigli su pikovi kojih Tanderi imaju i previše. Tako će Denver na ovogodišnjem draftu birati i sa 30. pozicije, dok su preostala dva pika koje su dobili igrači koji će u narednim godinama biti izabrani u drugoj rundi.

To znači da rastu šanse da Denver Nagetsi na predstojećem draftu uzmu Nikolu Jovića. Sada imaju dve opcije u prvoj rundi, pa mogu da kalkulišu da im je u narednoj sezoni potreban srpski tandem u napadu na NBA titulu.

Što se tiče Jovićevih šansi na draftu, već sada je izvesno da će on biti izabran od strane nekog NBA tima. Već neko vreme je u SAd gde se dokazuje timovima, a njegovi šutevi pred očima Denverovih skauta privukli su mnogo pažnje. Iako stilom igre nije sličan Jokiću, Amerikancima je posebno zanimljiv zbog istog imena i sličnog prezimena kao dvostruki MVP lige.