Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, bivši košarkaš Crvene zvezde, Mege, FMP-a i Studentskog centra Marko Tejić novo je pojačanje KK Zlatibora, potvrđeno je za MONDO iz kluba.  Krilni centar koji je karijeru počeo u crveno-belom i koji je sa Crvenom zvezdom osvojio ABA ligu, Superligu i dva Kupa Radivoja Koraća sada je novo pojačanje Čajetinaca sa kojima je potpisao ugovor na dve sezone. 

Tejić je zablistao u sezoni 2020/21 kada je u dresu Studentskog centra osvojio ABA 2 i bio MVP završnog turnira tog takmičenja, a potom je usledio inostrani angažman. Ipak nije se dugo zadržao u Lijetuvos Ritasu i sezonu je završio u Sparsima iz Sarajeva. 

Ovaj 27-godišnji krilni centar u karijeri je odigrao tri evroligaške sezone u dresu Crvene zvezde, a sa mlađim kategorijama Srbije ima evropsku bronzu i evropsko zlato.

Zlatibor će ga predstaviti kao jedno u nizu pojačanja u novoj sezoni u kojoj još uvek ne znaju u kom će takmičenju nastupiti. U klubu se nadaju da bi na Skupštini ABA lige zakazanoj za 26. avgust mogli ipak da dobiju poziv da igraju elitni rang regionalnog takmičenja, a ne ABA 2 ligu. 

Oni su na terenu prošle godine i izborili plasman u ABA 1 tako što su bili osvajači ABA 2, ali zbog nacionalnog koeficijenta i "prevelikog" broja srpskih klubova u takmičenju igrali su baraž za popunu ABA lige sa Borcem u kome su poraženi. 

Do sada su Zlatibor pojačali i Brano Đukanović, Aleksandar Ponjavić, Petar Kusovac i Bogdan Tejić.