FMP Meridian napravio je prvi korak ka ulasku u Ligu šampiona. Na startu kvalifikacionog turnira u Beogradu ostvario je trijumf i to protiv najtežeg rivala. Savladao je španski Breogan u hali "Aleksndar Nikolić" - 76:64 (20:17, 12:17, 23:13, 21:17). Sada sledi duel sa češkom Opavom.

Dobio je srpski tim težak žreb za sam početak, prvi meč i odmah eliminacioni i to protiv tima koji je imao sjajne pripreme, ostvario skoro sve pobede i još igra u jednoj od najjačih liga u Evropi. Nije to uplašilo mlade momke trenera Nenada Stefanovića, bilo je oscilacija u igri, uspona i padova, ali je na kraju upisana pobeda. Za grupnu fazu potrebne su još dve, prvo sa češkim predstavnikom, a onda sa pobednikom meča između Baken Bersa i Gmunden Svonsa. Oba meča igraju se u petak, a "panteri" izlaze na teren od 20 časova.

Posle prvih 20 minuta domaći tim imao je mali zaostatak (32:34), ali je po povratku na parket taj minus otišao do dvocifrenog (34:44). Nije izgledalo dobro, a onda je posle tajm-auta Stefanovića (38:46) usledila serija od čak 17:1 (55:47) kojom je završena treća deonica. Paulius Valinskas, Trent Frejzer i Nikola Janković pokrenuli su tim, da bi potom u poslednjem kvartalu Ebuka Izundu i Nikola Šaranović dali veliki doprinos, dok je Čarls Dženkins iskustvom i nekim odličnim potezima takođe pomogao.

"Prvo poluvreme smo odigrali tako da smo dozvolili rivalu čak 10 skokova u napadu, uz to nismo imali ni trčanje, brze poene, kako smo igrali, imali smo dobar rezultat. Drugi deo smo loše započeli, pa smo onda pronašli ritam. Mi smo mlad tim, ne odustajemo, iz neke čvrste odbrane je sve došlo, pogodili smo otvorene šuteve i eto. Čeka nas duel sa Opavom, drugim timom u Češkoj i nema nikakvog opuštanja ni potcenjivanja", poručio je Stefanović posle meča.

FMP: Frejzer 11 (10as), Bič 3, Stepanović 7, Nerandžić 6, Šaranović 3, Smović, Izundu 11 (8sk), Janković 11, Dženkins 5 (4sk), Vujičić, Manojlović 5, Valinskas 14 (5as, 4sk)

BREOGAN: Bafmort 5, M. Garsija, Momirov, S. Garsija 2, Kasibabu 6, Luković 2, Nenadić 17, Hap 14, E. Salvador 6, Brajković 3, S. Salvador 2 (4as), Nakić 7 (4sk)