Neverovatan poraz reprezentacije Srbije u basketu 3x3 u finalu Svetskog prvenstva za igrače do 23 godine. Ona je u meču za titulu protiv Poljske vodila 20:15 na minut i 10 sekundi do kraja i bio joj je potreban samo poen za trijumf. Nažalost, nije ga postigla.

Lazić je prvi promašio šut posle prodora za pobedu, potom je Antić faulirao jednog poljskog igrača pri šutu za dva poena, pa je rezultat nakon toga bio 20:19 za Srbiju, na 50 sekundi do kraja. I posle toga je naš tim imao šansu – Kovačević je pokušao da donese titulu gađavši o tablu, potom je i Stojanović promašio, a onda je stigla bolna kazna, koja će dugo boleti naše reprezentativce. Pogledajte koš Poljske za pobedu i za titulu prvaka sveta:

Za Srbiju su nastupili Nikola Lazić, Miloš Antić, Aleksa Stojanović i Nikola Kovačević, koji je posle meča priznao koliko mu je teško pao neuspeh u utakmici za zlato: "Izuzetno težak poraz, posebno boli što smo tokom celog meča kontrolisali igru i imali prednost. Tokom celog turnira smo podizali nivo igre, pokazali najveći kvalitet, ali nam je na kraju nedostajalo malo sportske sreće i ostaje veliki žal za zlatom. Čestitao bih ekipi Poljske na osvojenom Svetskom prvenstvu, ali posebne čestitke idu mojim saigračima i stručnom štabu", rekao je on.