Najbolji trojkaš u NBA ligi je Deandre Džordan (34). Saigrač Nikole Jokića iz Denvera je u pobedi protiv Jute (117:101) dao svoju drugu trojku u karijeri. Šutirao je, pogodio, a onda izveo potez Džamala Mareja i "ukrao" njegovu proslavu, dovoljno za erupciju oduševljenja u dvorani Nagetsa. Sada ima najbolji procenat u ligi, pošto je dao jednu trojku, pa je tako na savršenom učinku od 100 odsto.

Jedna od tradicija tima koju je započeo trener Majkl Meloun jeste da po završetku meča podeli nagrade za igrače koji su se najbolje pokazali u odbrani i u napadu. Za najboljeg u ofanzinom sektoru proglašen je upravo Džordan koji je meč završio sa 12 poena i 13 skokova. "Dao sam šuterski pojas Džordanu i rekao sam mu da zadrži procenat šuta za tri na 100 odsto do kraja sezone", nasmejao se Meloun aludirajući na to da ne bi trebalo da šutira više za tri.

Do sada u karijeri je iskusni centar dao samo jednu trojku na 984 utakmice. Bilo je to u dresu Los Anđeles Klipersa u sezoni 2014/15. Pre koša protiv Jute pokušao je 12 puta da šutira za tri, bio je precizan samo jednom. Dakle sada je popravio učinak na 2/13. Inače, interesantan podatak sa duela protiv Džeza jeste da je Džordan dao isti broj poena kao Jokić - po 12.