Ergin Ataman napravio je haos na konferenciji za medije. Svađao se, pričao na turskom jeziku usred presa, spominjao Svetislava Pešića, Željka Obradovića, Vasilija Micića. Teško mu je pao poraz od Srbije (77:76). "Ponosan sam na moje mlade igrače. Borili su se do samog kraja. Igrali smo dobru odbranu tokom celog meča, previše lako izgubljenih lopti. Posle toga je Srbija dala 14 poena. Pokazuje da je Srbija igrala agresivno i to je normalno kod kuće. To je normalno, ali ono što mi smeta jeste da su oni imali 24 bacanja, a mi samo 17, a oni su igrali agresivnije", rekao je Ataman i dodao da "čestita Dušanu Ristiću na partiji karijere".

Potom je upitan za situaciju sa Vasilijem Micićem. "Svi pričaju o tome, ne znam ko je provocirao. Ne želim da se ponavljam o toj temi. Pitajte svoje medije, kao i Šarunasa Jasikevičijusa zašto nije došao Nikola Kalinić iz Barselone, zašto Željko nije pustio Janisa Papapetrua u Grčku. Nema provokacije. Efes se bori u Evrolgi, nalazi se u teškoj situaciji, Šejn Lakrin je povređen, Micić je imao manju povredu, nije se osećao najbolje, nije zato ovde. Ovo je moja poslednja izjava o Miciću na ovu temu."

Na kraju je komentarisao svađu sa Svetislavom Pešićem koja je nastala u jednom momentu meča. "Nije prihvatljiv takav dijalog i takvo ponašanje selektora. Tražio sam nesportsku ličnu srpskog košarkaša, za to vreme mi je Pešić dobacivao i pitao me zašto se žalim. Ne znam kakav pritisak ima zbog neuspeha na Eurobasketu. Ne razumem zašto se žali, ja sam pričao sa sudijama. Nije fer. Poznajem ga dugo godina, razočarao me, verovatno je pod pritiskom zbog tog poraza na Eurobasketu gde je bio među favoritima sa Srbijom", zaključio je Ataman.

MN Press srbija turska