Legendarni kapiten Partizana i reprezentativac naše države Haris Brkić preminuo je na današnji dan pre tačno 22 godine. Tog 15. decembra 2000. on je podlegao povredama koje je zadobio nakon napada vatrenim oružjem. Tim povodom oglasio se i KK Partizan, koji ne zaboravlja tragično nastradalog kapitena. 

"Petnaesti decembar...Već dvadeset i dve godine sviće sa jednom mišlju svih članova crno-bele porodice! Na današnji dan, 2000. godine je otišao naš Haris Brkić! Čovek koji je svojim igračkim i ljudskim kvalitetima ostavio dubok trag na svoje savremenike, i otišao u legendu o kojoj će pričati generacije koje dolaze. Nekadašnji kapiten crno-belih i bivši igrač Budućnosti iz Podgorice, sarajevske Bosne i Borca iz Čačka. Kobnog dvanaestog decembra, Haris je ranije izašao sa treninga i prišao svom automobilu, tamo ga je sačekao nepoznati napadač koji je pucao u dvadesetšestogodišnjeg košarkaša i naneo mu rane od kojih je preminuo tri dana kasnije. Dvadeset i dve godine kasnije, legenda o igraču koji je imao najbolji dvokorak, kapitenu i prijatelju, živi i živeće večno", navodi u svom saopštenju KK Partizan.

Legendarni košarkaši crno-belih i nekadašnji Harisovi prijatelji i saigrači Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Zoran Stevanović, Predrag Drobnjak, Žarko Stijović, Vladimir Jovanović i Jadranko Nikolić Loki izašli su sa mnogim članovima porodice, navijačima i prijateljima Harisa Brkića i odali počast legendarnom košarkašu na Centralnom groblu. 

Imao je Brkić svega 26 godina kada je poginuo, a na 294 zvanične utakmice i postigao je 3740 koševa za Partizan. On je karijeru počeo na pozajmici u Borcu iz Čačka, a igrao je za Partizan i Budućnost. Nakon jedne sezone u Podgorici vratio se među crno-bele i odigrao samo tri meča pre nego što je tragično poginuo.

Sa Partizanom je osvojio tri titule i tri kupa , dodao je još jedan pehar prvaka Jugoslavije u dresu Budućnosti. Sa nacionalnim timom ima bronzu na Evropskom prvenstvu u Turskoj za junuore 1996. godine. Partizan će jedan segment tokom utakmice protiv Anadolu Efesa u petak, posvetiti Harisu Brkiću.