I ove nedelje, Edin je na radnom zadatku, sudbina ga na put posla – ali bez brige, Zoom je jači od hiljada kilometara, i eto nas da pripremimo novu dozu košarkaške diskusije za ljubitelje a i one druge!

U fokusu, ovaj put, bile su naravno božićne utakmice. Edin i Kole su sa lica mesta prenosili meč između Nagetsa i Finiksa, pa smo veći deo razgovora posvetili upravo ovoj partiji – u fokusu je naravno bio Nikola Jokić, koji je monstruoznom partijom postavio nove standarde što se ovog prazničnog termina tiče. Velikim tripl-dablom Nikola se upisao u istoriju zlatnim slovima odmah uz velikane poput Majkla Džordana i Bernija Kinga, a odmah je za njime krenula i nova runda diskusije o potencijalnom produžetku MVP mandata. Imali nešto od „ta posla“? Videćemo jako brzo...

Uz Nikolu, dominirao je i Luka! „Novi šerif“ u Dalasu je prvo za gregorijanski Božić „okrenuo“ Lejkerse, a zatim je predvodio nadrealni povratak protiv Niksa u kojem je upisao 60 poena, 21 skok i 10 asistencija. Luka ove sezone igra od samog starta u MVP formi, pa se i njegovo ime često promiče u toj diskusiji za Džordanov trofej.

Naravno, kad god pričamo o njima dvojici, pričamo i o njihovom dugotrajnom uticaju na košarku – pogotovo na ovom podneblju. U jednoj digitalnoj kafanskoj diskusiji, i Edin i Miloš su se našli na istoj liniji, a ishod ćete morati da sami otkrijete!

U redovnom osvrtu na ligu, malo smo manje vremena nego obično posvetili šetnji kroz konferencije, ali opet bilo je i tu štogođ da se čuje. Što se Jadrana tiče, tu smo se isto kratko zadržali, tek dovoljno da najavimo povratak Đorđa Gagića u ABA, odlazak Gagija Nikolića u MZT i novo pojačanje Budućnosti na krilnim pozicijama. Bilo je i reči o večitima, kako inače?

Što se Šeste Lične tiče, to vam je to za 2022. godinu. Želimo vam srećne novogodišnje praznike, a 2023. se viđamo jako brzo. Već u utorak drugog januara!

Pozdrav i slušamo se i gleamo dogodine!

Šesta Lična – S5SP2 MONDO