Košarkaši Dalasa lako su savladali Hjuston (129:114) u NBA derbiju, a ponovo je Luka Dončić bio najbolji pojedinac okršaja dva tima iz Teksasa. Uspeo je mladi slovenac da privuče mnogo pažnje i psovkom na srpskom, ali nije bio jedini u hali koji priča naš jezik. Šansu da igra dobio je i Boban Marjanović, koji je iskoristio priliku u finišu meča da postigne šest poena za Hjuston.

Bobi je dominirao u reketu Dalasa kada je meč već bio odlučen, a navijači Dalasa zbog toga su navijali protiv svog tima! Na snimku se jasno vide kako pojedini navijači u plavoj opremi iza koša koji je Dalas branio u finišu susreta proslavljaju poene Srbina, koji je svojevremeno igrao za Maverikse i u tom timu bio Dončićev najbolji prijatelj. Pogledajte i sami:

Boban Marjanović je čak tri godine nastupao za Dalas Maverikse, pre nego što se u trejdu preselio u redove obližnjeg Hjustona. Ipak, navijači ga i dalje obožavaju, što znači da je ostavio veoma lep utisak tokom godina u kojima je nosio njihov dres. Iako nije bio jedan od najbitnijih igrača tima, srpski centar je harizmom kupovao fanove i tako postao jedan od omiljenih igrača u ligi.