Nikola Jokić je JOAT! Nije u pitanju greška u kucanju, već nova reč koju je zbog srpskog asa izmisliio Kendrik Perkins. Nekadašnji NBA igrač i čovek koji je sa Bostonom osvojio titulu oduševljen je igrama Jokića, pa je tako odlučio da ga nagradi sa posebnom pohvalom.

Srbin je u pobedi protiv Minesote postao najbolji asistent u istoriji Nagetsa. Po ko zna koji put pokazao je zašto je dvostruki uzastopni MVP, a pre tog meča je Perkins smislio novu reč za njega. "Razmišljao sam o njegovoj veličini i o svemu i smislio sam jednu novu reč. Svi znate za reč GOAT, odnosno najbolji ikada (Greatest of all time), zato sam smislio reč JOAT za njega (Jack of all trades)", izgovorio je Perkins i nasmejao sve u studiju.

On radi kao stručni konsultant za "ESPN", pa je posle toga morao dodatno da pojasni značenje nove reči. "To bi predstavljalo njegovu raznovrsnost. Upravo je to Nikola, raznovrstan košarkaš, jedan od igrača sa najboljim veštinama koji su ikada igrali ovu igru. Hoćete koševe, daće ih, hoćete skokove, uhvatiće ih, hoćete da učini saigrače boljim, asistiraće. Najvažnije - doneće vam pobede! Pričamo o čoveku koji se oslanja na svoje veštine i koji to radi na neverovatan način", zaključio je Perkins.

Profimedia Nikola Jokić

Pogledajte i kako ga je Perkins hvalio: