Reprezentacija Hrvatske 23. i 26. februara igra utakmice pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. godine protiv Švajcarske i Austrije, a na tim mečevima ćemo videti oproštaj Aleksandra Petrovića od trenerske karijere!

Nekada sjajni šuter je trener od 1991. godine, a trenutno je po četvrti put u karijeri selektor Hrvatske. Za sada je vršilac dužnosti dok se ne nađe dugoročnije rešenje, a sa 63 godine rešio je da kaže da je dosta!

"Posve sam miran. Nakon 32, 33 godine trenerskog posla bilo je dosta i nemam s time što ću voditi poslednji put u svojoj karijeri kao trener ekipu uopšte problema. Osećaji su otprilike jednaki onima kad sam završavao igračku karijeru, okrenuo sam odmah novu stranicu. Tako će biti i sada, mentalno sam posve miran i uzbuđen radi svega onoga što sledi i u što duboko verujem", istakao je Aco Petrović u razgovoru za "Sportske novosti". 

On će nastaviti da radi u Košarkaškom savezu Hrvatske i upravo je on glavni u potrazu za svojim naslednikom na klupi, a u poslednje vreme je imao nekoliko predloga o tome kako reformisati košarku na ovim prostorima. Pričao je o Fakundu Kampacu, govorio kako Crvenoj zvezdi i Partizanu nije mesto u ABA ligi, a pričao je i o tome da ABA liga treba da bude razvojna liga. 

Kao igrač zajedno sa bratom Draženom igrao je za Cibonu i Šibenku i osvojio je dve Evrolige sa timom iz Zagreba. Trenersku karijeru je počeo u Ciboni 1991. godine, u Hrvatskoj je vodio Zadar i Cedevitu, a u inostranstvu Sevilju, Ljeidu, Anvil, Lijetuvos Ritas i Pesaro. Kao selektor predvodio je osim Hrvatske i Bosnu i Hercegovinu i Brazil.