Nekada krilni centar Partizana i Beopetrola, potom deset godina košarkaš u FrancuskojBranko Sinđelić prisetio se svoje karijere u "Jao Mile" podkastu i pričao o devedesetim godinama i ligi u kojoj su dominriali domaći igrači. 

On se kao 16-godišnjak "skidao" za prvi tim Partizana, a kasnije je u Beopetrolu bio jedna od ključnih figura i redom se prisetio velikih asova te lige.

"Ja sam tad u ligi imao i Berića i Tomaševića i Topalovića i Topića i Mikana Grušanovića i Lukovića, Gilića, Vidačića... Znaš kakve je to liga bila", počeo je on, a onda se setio legendarnog Mikana Grušanovića! 

"Ti bre odeš u Šabac, sačeka te Mikan Grušanović Ono znaš kriva ruka, znaš za onu saobraćajku njegovu. Kriva ruka! Brate da ti 50, on čovek ne trepne, Čovek dođe sa traktora i kaže:' S kim igramo danas? Beopetrol? Dobro, daj loptu.' 50!", ispričao je Sinđelić. Prisetite se kako je na terenu izgledao Mikan Grušanović. 

MN Press Mikan Grušanović

Kao junior i klinac priključen prvom timu Partizana imao je priliku da na delu vidi slavnu generaciju crno-belih koja je osvojila Evropu, a pogotovo mu je u sećanju ostao sadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

"Ja bih voleo da svaki sportista ima takav karakter. Ti znaš koliko je on trenirao? Ja se sećam, mi igramo, završimo trening, mali ostane i da 200 komada. On šutne 9/10, to je nervoza brate, on hoće da... A 21 godinu ima! Takvi ljudi ne mogu da ne uspeju. Ali on je i van terena nije tip sa kojim ćeš da se zajebavaš. Ti tačno vidiš po njemu da je to ono, idemo! Kaže Sale Đorđević: 'Ja kad bi se tukao ja bih njega zvao, on bi došao odmah.' On je taj frajer!", ispričao je Sinđelić.