Partizan je nastavio sa pobedama. Ostvario je šestu uzastopnu, gledajući sva takmičenja. Najnovija "recka" bila je ekipa Mege (103:78). Pobednik je bio rešen već u prvoj deonici, posle rekordnog prvog poluvremena jedina dilema bila je koji rezultat će stajati na semaforu kada se utakmica završi.

Željko Obradović bio je zadovoljan onim što je video na parketu, nije imao zamerke na račun igre svog tima, posebno u prvih 20 minuta. "Mega je igrala dobro u poslednje vreme, znali smo da kada se pripremaš protiv mladog tima, onda moraš da imaš istu energiju i želju kao i oni. U tom segmentu smo izašli na pravi način, igrali smo izvanredno prvo poluvreme. Čestitam igračima na onome što su uradili. Dva različita poluvremena, u drugom je to bilo više odrađivanje. U drugom delu oni su pokušali da se vrate, čestitam kolegi Baraću zbog načina na koji igraju u poslednje vreme. Hvala i publici koja je došla da podrži Partizan, Megi želim sve najbolje u nastavku sezone", rekao je Obradović.

Njegov kolega sa klupe Marko Barać bio je svestan ogromne razlike u kvalitetu dva tima. "Oni su shvatili ovaj meč vrlo ozbiljno, kada jedan evroligaški tim to uradi, rezultat je takav. Napadački su verovatno najbolji tim u Evropi. U prvom delu su nas naterali na previše rotacija, previše otvorenog prostora, kažnjavali su maltene svaku našu grešku, izvanredan procenat šuta. Mi nismo nalazili najbolja rešenja na odbranu preuzimanjem. U pripremi smo pokušali nešto brže, da reagujemo pre postavljanja odbrane, nije uspelo. U drugom su moji momci pokazali reakciju, vrlo lepu napadačku igru, falilo je neke fizičke prisutnosti većeg broja igrača da bi se uhvatio priključak", rekao je Barać.

Mega je sada na skoru 7-11 i bori se za plej-of. "Nemamo za čim da žalimo, Partizan igra fenomenalno, uživanje je i gledati, spremati meč, pa onda i igrati protiv njih. Mi imamo rivale koji su nam bliži po kvalitetu i to je prilika da nastavimo kako treba", zaključio je Barać.

MN Press MEGA PArtizan