Meč ABA lige koji je čekao ceo region konačno je odigran u Čačku, a ispostavilo se da je to možda i najbolja utakmica u tekućoj sezoni iako su za borac igrala samo sedmorica košarkaša! Spektakularan susret na kraju je pripao gostima iz Zagreba - Cibona je savladala Borac (84:83) u jednoj od najluđih košarkaških završnica koje ste videli.

Košarkaši Cibone stigli su do pobede pogotkom za dva poena Svena Smajlagića. Košarkaš hrvatskog tima doneo je gostima trijumf iako je samo nekoliko minuta ranije delovalo da su izgubili meč protiv silno oslabljenog protivnika - trojka Miloša Glišića za prednost Borca (83:82) delovala je kao "klač" trenutak na ovom susretu, ali je onda usledio tajm-aut i još jedan preokret za pamćenje. 

Ni pogodak Smajlagića nije bio poslednji važan detalj na ovom susretu. Đorđe V. Ćurčić, jedan od mladih košarkaša Borca, uputio je poslednji šut na utakmici i sa gotovo čitavog terena pogodio obruč Ciboninog koša. Toliko daleko Borac je ostao od senzacionalne pobede na meču koji je odlagak i za koji nije bilo sigurno kada će se i u kojim okolnostima odigrati.

Podsećamo, meč u Čačku prvo je odložen "u minut do 12", a zatim su čelnici Borca zaključili da oni ne mogu ništa da urade i da im ostaje samo da čekaju. Kada je ABA lige odbila da još jednom odloži meč 18. kola, Čačani su na teren morali da izađu sa samo sedmoricom igrača od kojih su četvorica juniori. Ekipa se dobro držala i na dve sekunde do kraja imala pobedu u rukama, ali onda...

Nakon ove utakmice Borac ima skor 4-14 i jedan je od timova koji će se do kraja ligaškog dela sezone boriti za opstanak, dok su gosti iz Zagreba na mnogo bezbednijoj poziciji. Cibona trenutno zauzima tek jedno mesto više na tabeli, ali ima skor 7-11 i čini se da su dovoljno udaljeni od začelja tabele.