Pre samo 48 sati Minesota je iskoristila odsustvo Nikole Jokića da ponizi Denver, da bi srpski reprezentativac odmah spremio "slatku osvetu" čim se vratio na parket. Sa njim na terenu, Denver je uništio Minesotu tako što je ubacio neverovatnih 146 poena, za jednu od najboljih partija ove sezone. Čini se da su igrači Majkla Melouna bili nikad motivisaniji protiv "vukova" i na kraju su se radovali ubedljivom trijumfu, ukupno 146:112.

Nikola Jokić je i prethodne noći briljirao iako je na parketu proveo samo 28 minuta, malo zbog povrede zadnje lože koja ga je mučila, malo zato što zaista nije bilo potrebe da igra više - pa je i to bilo dovoljno da se upiše 94. trip-dabl u NBA.

Ukupno, Jokić je na kraju zabeležio 20 poena, 12 skokova i 16 asistencija, ponovo uz impresivan šut iz igre. Pogodio je osam od deset šuteva, pokatavši samo još jednom da ima najbolju selekciju u čitavoj NBA, dok je nastavio i stari dobri niz da pogađa preko 50 odsto gotovo na svakom meču, odnosno samo jednom čitave sezone to nije uspeo.

Pored našeg Jokića, Denver je predvodio Majkl Porter sa 30 poena, dok je izvrstan bio i Gordon sa 24 i osam asistencija, uz takođe odličan šut iz igre - osam od 11. Sa druge strane kod Minesote su prednjačili Edvards i Garza sa po 19 poena.

Interesantno je da je trostruki najbolji defanzivac NBA lige Rudi Gober za 19 minuta na parketu bio bez pogotka, zabeleživši samo pet skokova, čime je još jednom pokazao da sa Jokićem ne može da se nosi. Jednostavno, Srbin je nerešiva enigma za bilo kog igrača u NBA ligi i to se dugo još neće promeniti.

NBA REZULTATI

Orlando - Njujork 98:102
Bruklin - Finiks 112:116
Nju Orleans - Atlanta 116:107
Memfis - Čikago 104:89
Denver - Minesota 146:112
L.A. Lejkers - Oklahoma 130:133