Crvena zvezda igraće na Kupu Radivoja Koraća! Predsednik kluba Nebojša Čović vanredno se obratio novinarima u "Pioniru" i potvrdio je da će crveno-beli braniti titulu u Nišu (od 15. do 18. februara). Podsećanja radi, Zvezda je pre žreba saopštila da razmatra učešće na takmičenju i da traži kaznu za Partizan. Otkriveno je da je na Upravnom odboru organizovano glasanje, 18 je bilo da se igra, dva člana su bila uzdržana, a jedan je bio protiv.

Od tada su stigla saopštenja i KSS i KLS, a klub sa Malog Kalemegdana je ranije tokom dana najvio da će na otvorenom treningu u večernjim satima saopštiti konačnu odluku. Sada je sve poznato i dilema više nema, Zvezda će ići u Niš. "Odluka je bila da Zvezda igra na Kupu, na prvom je 18 bilo za, dva suzdržana i jedan protiv. Pojavićemo se u sredu tamo, dan ranije, prvi meč igramo u četvrtak. Neverovatno je što nas ništa ne pita, već samo odredi gde igramo, kad i kako, ne razmišlja se da li je uslovno ili ne. Nemamo ništa protiv Niša. Razumemo šta to znači, širiti košarku u Srbiji i ovu odluku koju smo doneli, smo doneli zbog košarke u Srbiji. Smatramo da su takvi nastupi, istupanja, bežanja, a da nisu sankcionisani, nešto što nije u interesu naše košarke. Kad sam spomenuo Niš, mislim da određena ograničenja koja vladaju dole, bezbednosno Niš, nije moguće napraviti visok nivo bezbednosti. Jedan čovek je umalo ostao bez oka pre nekoliko godina", rekao je Čović.

Što se žreba tiče, u četvrtfinalu rival će biti ekipa Borca, a pobednika tog duela u polufinalu čeka bolji iz meča Partizana i Spartaka. Ukoliko se ne dogode senzacije, za plasman u finale igraće se večiti derbi u petak uveče. "Imamo problem sa kartama u Nišu, zna se da će se Partizan i Zvezda sresti u nekom momentu, organizator mora da misli o tome, mora da obezbedi karte. Mi imamo 250 karata, kao i prethodnih godina. Onda se čeka, skupe se navijači, pa se stvara tenzija između ljudi i policije, hoće da uđu, na kraju uđu, ali ne može normalno da se gleda meč. Teško da ćemo početi tu utakmicu ako naši navijači ne budu unutra. Trebovali smo još 750 karata, nema potrebe da se karte prodaju otvoreno, već da bi i jedan i drugi klub platili, da smanjimo bezbednosne rizike, jer imamo mnogo drugih. Stalno spominjemo neke stvari koje su nama interesantne, poput plaćanja poreza državi. "Partizan je poslednji porez platio 8. juna 2017. godine kada je PDV u pitanju. Nisu eksel tabele, već poreski izvodi. Mi se time dalje nećemo baviti, već ćemo u narednom periodu objaviti rangove plata, naknada, koliko para smo dobili od države, bez čije pomoći ne bi mogli da funkcionišemo, kao ni ostali klubovi. Samo što mi imamo snage da to priznamo", poručio je Čović.

Nebojša Čović  MONDO

Ovako je derbi izgleda u Nišu prošle sezone:

MNPress Finale Kupa Radivoja Koraća Niš Zvezda Partizan/ Utakmica