Posle prekida zbog vređanja predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića, košarkaši Mege i FMP-a završili su nekako utakmicu u kojoj je Mega pobedila 86:67 (20:24, 10:16, 22:14, 34:13) i plasirala se u finale, zakazano za subotu u 21 čas. Ona će tamo igrati protiv pobednika duela Crvena zvezda - Partizan, koji će biti odigran u "Čairu" u petak od 21, a svi se nadaju da će biti izbegnute ružne scene kakve su viđene u prvom polufinalu.

Mega se plasirala u finale u kojem će igrati za drugi trofej, nakon što je prvi osvojila 2016. godine. Neverovatno zvuči da je FMP praktično za 20 minuta košarke prešao put od vođstva "plus 17" (40:23) do konačnog minusa od skoro 20 poena razlike. FMP je od veoma dobre igre došao do toga da završi meč sa čak 16 izgubljenih lopti, koje je Mega kažnjavala i sada čeka pobednika duela Partizan - Crvena zvezda. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su mladi krilni centar Petar Kovačević (20 godina), koji je ubacio 20 poena i predvodio ekipu zajedno sa bivšim plejmejkerom FMP-a Aleksom Uskokovićem i hrvatskim centrom Dankom Brankovićem. Obojica su ubacili po 13 poena.

Među "panterima" dvocifreni broj poena ubacili su krilni centar Aleksa Stepanović (15) i bek Paulijus Valinskas (14). Novi plejmejker "pantera" Čarli Mur nije imao svoje veče, pa je pogodio samo jedan od 10 šuteva i završio meč sa tri poena, četiri asistencije i četiri izgubljene lopte.