Najbolji igrač ABA lige ove sezone Luka Božić nije se našao na spisku selektora Hrvatske za pretkvalifikacije za Eurobasket pošto je na konferenciji za medije ispričao da se "ne uklapa" u njegove koncepte, da bi se nakon pritiska medija - Aco Petrović oglasio nekoliko sati kasnije i ipak dodao Božića na spisak. Ipak, ovo poniženje se nije dopalo Božiću koji je na kraju odbio poziv u državni tim.

"Selektor me je zvao 10 dana pre nego je popis izašao i pitao me da li bih igrao, jesam li spreman, na što sam ja rekao da jesam i da mi je žao sto sam bio ozleđen prethodni put i da nisam mogao pomoći ekipi na što je on rekao "u redu". Nakon toga izađe popis bez mene na njemu, da se ja ne uklapam u sistem ili ne znam što već", rekao je Božić za "Sportski KOD" i potom dodao: "Ne znam zašto me uopšte zvao na telefon. Nakon pritiska javnosti, naknadno me dodao i jedini logičan potez je da se ne odazovem jer šta ću ja tamo ako selektor izjavi da se ne uklapam u sistem".

Košarkaški savez Hrvatske nije reagovao na ovaj potez Božića, ali jasno nam sve govori o ovom sportu kod "komšija" jer nekako uvek na površinu isplivaju ružne stvari i afere, odnosno atmosfera je uvek na nivou na kome nijedna reprezentacija ne može da napravi rezultat.

A Hrvatima upravo to treba u pretkvalifikacijama za Eurobasket 2025. godine u kojima igraju protiv Švajcarske i Austrije, tako da će za mesto u drugom krugu pokušati da se izbore sledeći igrači, mnogima u hrvatskoj javnosti čak i nepoznati: Mavro, Kapusta, Filipović, Badžim, Perković, Đordano, Nakić, M. Drežnjak, Runjić, D. Drežnjak, Rudan, Prkačin, Branković, Buljan i Ivišić.

Podsetimo, Luka Božić ove sezone blista u dresu Zadra (videćemo koliko dugo zbog priča o raskidu ugovora zbog dugovanja) i prosečno beleži 22,7 poena, 9,8 skokova i 6,1 asistencija. U proseku, njegov indeks korisnosti je 32.