Srbija je od gotovog napravila veresiju, uspela je da izgubi od Grčke meču u kome je vodila gotovo 35 minuta i sada je plasman na Mundobasket pod veliki znakom pitanja, Da je Srbija privela kraju ovaj meč na pravi način i pobedila već bi "orlovi" bili na Mundijalu, a ovako se čeka poslednje kolo kvalifikacija. 

U poslednjem kolu Srbija igra sa Velikom Britanijom u Beogradu 27. februara, od 20 časova, a iako je tu tim Svetislava Pešića ogroman favorit, pre toga ćemo gledati još jedan meč Britanaca! 

U pitanju je susret Velike Britanije i Belgije koji je upravo sada počeo. Britanci imaju samo jednu pobedu u ovim kvalifikacijama i nemaju takmičarski motiv, ali nemaju ni razlog da puste Belgijance da dođu do lake pobede. Ukoliko bi Belgijanci izgubili ovaj meč, Srbija bi i pored poraza od Grčke prošla dalje. 

MN Press/Yorgos Matthaios/Eurokinissi Srbija Grčka Basket

Šansa za plasman Srbije na Svetsko prvenstvo je i eventualni poraz Belgije od Turske u poslednjem kolu u meču koji se igra od 20:30 u Belgiji, ali ono što ovoj ekipi ide na ruku je to što su Turci eliminisani i ne mogu na Mundobasket, pa i oni ulaze u meč sa Belgijancima bez ikakvog rezultatskog imperativa. 

Na kraju, ono što Srbiju sasvim sigurno bez obzira na druge rezultate vodi na Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i na Filipinima je pobeda u poslednjem kolu. Prva meč lopta je prokockana, ali ako naš tim pojačan nekolicinom evroligaških igrača poput Marka Gudurića uspe da pobedi Veliku Britaniju, idemo na Svetsko! Zato u ponedeljak svi u "Pionir"!