Partizan je pobedio Crvenu zvezdu posle velikog preokreta (92:81) u derbiju 21. kola ABA lige, a u centru pažnje je iz više razloga bio Matijas Lesor. Snažni centar je bio najefikasniji pojedinac utakmice sa 27 poena, dok je na kraju susreta napravio i veliki incident kada je dva puta udario Filipa Petruševa na centru igrališta, nakon čega je otrčao na tribine kako bi pobedu proslavio sa navijačima crno-belih.

U njegovo ime izvinio se trener Željko Obradović, a snimak incidenta vrlo brzo je postao viralan na društvenim mrežama i van granica Srbije, tako da se na sve nadovezao i bivši košarkaš crveno-belih Endrju Viznevski.

Amerikanac je u sezoni 2004/05 nastupao za Crvenu zvezdu, i tada ostavio dobar utisak, vrlo dobro zna kako izgledaju "večiti" derbiji, pa je posle odgledanog snimka na kome se vidi da Lesor udara Petruševa imao i šta da kaže na ovu temu koja je tema polemike među navijačima od kasno sinoć.

"Ako ste igrali derbije, onda znate kakve su emocije u pitanju. Oba tima zaslužuju da igraju u Evroligi za ono što donose, ali nisam ljubitelj ovakvog udaranja! Znamo da je ova utakmica velika bitka i da je Zvezda 'eksplodirala' u Areni", napisao je Amerikanac.

Pogledajte još jednom snimak incidenta, kao i fotografije sa susreta koji je verovatno odredio osvajača prvog mesta u ABA ligi.

MONDO/Stefan Stojanovć Crvena Zvezda Partizan