Legendarni srpski košarkaš i funkcioner Bane Prelević dobio je veliko priznanje - grčki velikan PAOK je povukao njegov broj "sedam" iz upotrebe i okačio ga pod svod dvorane u Solunu. Na velikoj svečanosti tim povodom gledaocima u hali se video snimkom obratio i Predrag Stojaković iz Amerike. Poput Prelevića, i on je došao u PAOK iz Crvene zvezde i ostavio dubok trag u Solunu. Prelević je prethodno u dresu Zvezde kao jako mlad bio jedan od najvažnijih igrača i pamti se njegova sjajna rola protiv Cibone sa Draženom Petrovićem, koju je šokirao u Zagrebu izbacivši je iz plej-ofa sa 32 poena.

"Došao je u naše živote u leto 1988. i od kada je obukao crno-beli dres, promenio je tok istorije Košarkaškog kluba PAOK. Dve osvojene evropske titule, osvojeno prvenstvo Grčke i grčki kup, kao i učešće u još dva finala evropske finala i učešće na F4 u Atini (1993). Vodio je naš tim do sjajnih trenutaka zajedno sa sjajnim saigračima, trenerima i čitavim svetom PAOK-a. Pre 23 godine prestao je da igra košarku i toliko je prošlo od njegove poslednje zvanične utakmice u dresu PAOK-a. Došlo je vreme! Sa velkim osećajem odgovornosti prema istoriji kluba, PAOK odaje priznanje Banetu Preleviću i povlači dres sa brojem 'sedam'. On će ubuduće biti istaknut na vrhu dvorane, uz banere istaknute u čast naših sedam titula", objavio je klub u Prelevićevu čast..

Prelević je bio lider ekipe prilikom zlatnih godina, tokom kojih je osvojen Saporta kup 1991, sledeće sezone bio je najbolji strelac tog takmičenja, u Solun je doneo i pehar Kupa Koraća 1994, a domaću titulu osvojio je 1992. Posle odlaska iz Soluna 1996. proveo je sezonu u Virtusu, posle toga je dve godine igrao za AEK, pre nego što je karijeru završio u PAOK-u 2000. godine. Pre PAOK-a igrao je za Pogledajte video-snimak kojim se PAOK oprostio od njega:

"Čestitke, Bane, ovaj trenutak svaki igrač sanja. Tvoje ime je čvrsto povezano sa Solunom i kao bivši saigrač i navijač PAOK-a, hvala ti puno na svemu", rekao je Predrag Stojaković u snimljenoj video-poruci u Prelevićevu čast.