U istoriji NBA lige samo su Oskar Robertson i Rasel Veastbruk uspeli da odigraju sezonu u kojoj su prosečno beležili tripl-dabl učinak. Srpski košarkaš Nikola Jokić trenutno se nalazi blizu tog cilja, ali je veliko pitanje da li će uspeti da ga ostvari. Do kraja ligaškog dela sezone Denveru su preostala dva meča, a Nikola...

Ako bude igrao na tim susretima, nije nerealno da postane tek treći igrač u istoriji lige sa tripl-dabl sezonom. Što se tiče poena i skokova on je davno završio posao, a kako bi ostvario neverovatno dostignuće potrebne su mu još 32 asistencije!Ukoliko ih napravi na naredna dva meča sezonu će završiti sa okruglo 700 na 70 odigranih utakmica, odnosno tačno 10 u proseku.

U toku ligaškog dela aktuelne sezone Nikoli Jokiću nije bilo ništa neobično da napravi 16 asistencija po meču. Uradio je to nekoliko puta, ali nijednom nije prebacio tu granicu. Jasno je da bi na naredna dva meča morao da bude maksimalno ozbiljan, ali i da njegovi saigrači moraju da pogađaju gotovo sve šuteve nakon njegovih dodavanja jer vremena za rekord ima veoma malo.

Jokić je propustio nekoliko mečeva u poslednje vreme - nije igrao ni u porazu od Finiksa - a zato što su Denver Nagetsi već obezbedili prvo mesto na kraju ligaškog dela sezone Majkl Meloun mu možda neće ni dati šansu da kroči na teren. Susreti protiv Jute i Sakramenta za Denver će biti samo revijalni, a pitanje je da li Nikola Jokić želi da forsira ovaj rekord ili da se odmori pred plej-of.