Slavi Žepče! Maleno mesto od 30.000 stanovnika između Zenice, Doboja i Tuzle dobilo je prvoligaša! Orlovik iz Žepča je nakon poraza u prvom meču plejofa za ulazak u viši rang 91:89 od Igmana savladao u KŠC Don Bosco rivala 85:80 i tako su ušli u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

A najzaslužniji za to je Emir Preldžić! Nekadašnji košarkaš velikana poput Fenerbahčea i Galatasaraja, reprezentativac prvo Slovenije pa onda i Turske i rođeni Zeničanin sada sa 35 godina igra u ovom malenom klubu i dominira u nižim ligama. U prvom meču sa Igmanom dao je 49 poena uz 12 skokova i 6 asistencija, a u drugom je uz 34 poena, dodao 11 skokova i 6 asistencija.

Žepčani su tako prvi put u istoriji ušli u najviši rang takmičenja, a verovatno će ih i u prvoj ligi predvoditi sjajni Preldžić. On je rođen u Zenici, počeo je karijeru u lokalnom Čeliku, pa igrao za Triglav iz Kranja i Geoplin Slovan pre nego što je 2007. stigao u Fenerbahče. Tu je postao i reprezentativac Turske, a nastupao je za klub do 2015. Posle toga je odigrao sezonu u Darušafaki, dve u Galatasaraju, jedna u Bahčešehiru pre nego što je 2019. godine došao u Orlovik. 

MN Press Emir Preldžić

U Fenerbahčeu je u dve sezone radio sa Željkom Obradovićem, a u karijeri ima četiri osvojene titule šampiona Turske, tri turska kupa, jedan superkup, a 2011. godine je bio MVP turskog kupa.