Srpski košarkaški strateg Darko Rajaković jedan je od kandidata za mesto glavnog trenera u Torontu, javlja najpoznatiji NBA insajder Adrijan Vojnarovski. Reptorsi su dobili dozvolu da razgovaraju sa više kandidata, tako da će u narednim danima intervjuisati potencijalne naslednike Nika Nursa. Osim našeg Rajakovića, kandidati su i Beki Hemon (pomoćnica Grega Popovića), Keni Etkinskon, Čarls Li, Kevin Jang, Mič Džonson, Kris Kvin i Adrijan Grifin.

Za sada nema informacija ko je favorit od pomenutih kandidata, ali se očekuje da Toronto neće donositi brzopletu odluku pošto im je "izmakao" Ime Udoka koji je posle otkaza u Bostonu, i suspenzije NBA lige, na kraju pristao da preuzme Hjuston.

Darko Rajaković inače ima samo 44 godine i još od devedesetih godina je u trenerskim vodama. Radio je u mlađim kategorijama lokalnog Borca, da bi potom preuzeo mlađe kategorije Crvene zvezde. Na ovom poslu zadržao se od 1999. do 2007. godine, potom je otišao kratko u Španiju, pa u SAD gde je vodio razvojni tim Oklahome. Od 2014. godine bio je u stručnom štabu Tandera u njihovoj najjačoj eri, da bi potom 2019. otišao u Finiks na godinu dana. Od 2020. je u Memfisu i nije tajna da je važan šraf u klubu koji prethodne dve godine igra strašnu košarku.

O srpskom treneru je 2022. godine pisao i ESPN koji ga je stavio na listu mladih stručnjaka na koje treba obratiti posebnu pažnju u budućnosti, a čini se da je to stiglo i do Toronta koji ga je prvi pozvao na intervju. Ako Rajaković dobije posao, postao bi tek drugi Evropljanin koji je imao posao glavnog trenera u NBA. Pre njega to je bio takođe Srbin - Igor Kokoškov u FIniksu (2018/19) i sada radi u Bruklinu, dok imamo i Dejana Milojevića u Voriorsima.