Godine su samo broj, kada znaš da igraš košarku, a Marselinjo Uertas itekako zna. Iskusni brazilski plejmejker je na mesec dana od 40. rođendana, a nema nameru da završi karijeru. Nema ni potrebe, pošto je postao najstariji igrač u istoriji ACB lige koji je uspeo da postigne preko 40 poena na jednom meču! 

Dok su sve oči u Španiji bile uprte na Gran Kanariju koja je osvojila Evrokup, kao i na Barselonu koja je prošla na F4 Evrolige, u Endesa ligi igrali su Tenerife i Mursija. U neverovatnoj utakmici regularnih 40 minuta završeno je nerešeno 96:96, a Mursija je u nastavku savladala rivala sa 111:109. Nije uspeo Marselinjo da donese pobedu svom timu, ali je uspeo da uđe u istoriju.

Dao je neverovatnih 43 poena, uz to je dodao 8 asistencija i 5 skokova i sa 39 godina i 11 meseci postao najstariji košarkaš u istoriji ACB lige koji je dao više od 40 poena. Dao je čak 15 od 16 slobodnih bacanja, za dva je šutirao 12/21, a za tri 2/4.

U pobedničkom timu Kris Čioza je dao 26 poena, Tadeus Mekfaden 21, a Nemanja radović 20. Mursija je tako zadržala šanse da se nađe u plejofu pošto na tri kola pre kraja ima dve pobede manje od osmoplasirane Valensije, dok je Tenerife prekinuo niz pbeda i sada je na deobi četvrtog mesta sa Unikahom.