Hapoel iz Jerusalima, koji predvodi srpski trener Aleksandar Džikić, napravio je veliko iznenađenje i plasirao se u finale FIBA Lige šampiona. Izraelci su u polufinalu fajnal-fora u Malagi savladali i te kako favorizovani Tenerife, inače dvostrukog uzastopnog osvajača ovog takmičenja. Na kraju je Hapoel lavio 69:68 (15:18, 19:12, 18:12, 17:26), pa će za trofej igrati protiv boljeg iz duela Unikahe i Telekom Basketsa iz Bona.

Hapoel je najveću razliku napravio u završnici treće deonice kada su poveli 15 razlike, da bi potom Tenerife počeo da "dodaje gas", čak i da povede 67:63. Ipak, na kraju je serijom 6:1 slavio Džikićev tim.

Najbolji pojedinac u redovima Hapoela bio je Karington sa 19 poena, dok su još trojica bili dvocifreni - Vene je dodao 15, Rendolf 12, a Braun još 11 poena. Sa druge strane Tenerife, koji je najuspešniji klub od kada postoji FIBA Liga šampiona, oslonio se na iskusne košarkaše. Brazilski plejmejker Marselino Uertas, koji ima punih 39 godina, postigao je 20 poena, imao je i pet skokova i tri asistencije, dok je Šermadini dodao još 18. Ipak, njih dvojica nisu imala podršku.

Navijači izraelskog kluba su takođe odali poštu Milki Džikić, nedavno preminuloj majci srpskog košarkaša koja je izgubila borbu sa teškom bolešću, a sigurno je da je i to dodatna motivacija Aleksandru.