Srpski trener Aleksandar Džikić stao je na korak od osvajanja FIBA Lige šampione sa Hapoelom. Klubu iz Jerusalima niko nije ni davao velike šanse u ovoj sezoni, ali su sve razuverili sjajnim partijama i izbacivanjem Tenerifa, najuspešnijeg tima u istoriji ovog takmičenja. Nažalost, nije ostalo snage za Telekom Baskets iz Bona koji je na kraju opravdao ulogu favorita i u finalu u Malagi slavio u napetoj završnici 77:70.

Igrači su bili utučeni, posebno Zek Henkins koji je dao sve od sebe kako bi svom treneru Aleksandru Džikiću doneo trofej samo nekoliko dana pošto mu je preminula majka Milka. Želeo je Amerikanac da to bude nagrada Džikiću za veliki trud i rad, a pošto nisu uspeli da ga obraduju, slomio se pred kamerama.

"Veoma sam ponosan, ovo su neverovatni momci... Mi imamo fenomenalnog trener koji je bio ovde kada nije morao da bude. Nakon porodične tragedije...", kazao je Henkins pre nego što se slomio pred kamerama, a potom je nastavio: "Imamo takve ljude u našem timu. Uradili smo nešto što niko nije očekivao. Ma, čak ni mi nismo očekivali. Svi su govorili da ćemo da ispadnemo posle prve runde i zato je ovo veliki uspeh za nas. Ne mogu da se zahvalim dovoljno svim navijačima koji su došli. Želim da im poželim i srećan Dan majki".

Pogledajte kako je izgledalo emotivno obraćanje Zeka Henkinsa koji je u finalu Lige šampiona postigao sedam poena, što nije bilo dovoljno da njegov tim podigne trofej.