Devojčica (15) romske nacionalnosti iz Vrbasa žrtva je rasne diskriminacije pošto su je vršnjaci ponižavali i niko sa njom nije želeo da ide na maturu. Nakon što se informacija pojavila u javnosti, devojčici se javio veliki broj poznatih ličnosti. Sve je počelo od pevačice Seke Aleksić, da bi se na njen apel nadovezao i srpski košarkaš Vladimir Štimac koji je u izjavi za RTS poručio da ga je to veoma pogodilo.

"Ja sam odreagovao onako kako sam odreagovao, onako kako ja znam - eksplozivno, kao jedan otac jer i ja imam ćerku i sina i ne bih voleo da se njima nešto tako desi", kazao je Štimac i dodao da bi joj se, da nema obaveza prema svom klubu u Turskoj, pridružio na maturskom balu.

"Voleo bih da mogu da stignem i ja bih otišao isto na tu maturu, pojavio bih se sigurno, ali imam obaveze, ja sam u inostranstvu, igram plej-of trenutno i nisam u mogućnosti da dođem", naveo je Vladimir Štimac i objasnio da je razgovarao sa njima: "Želim da naglasim da sam razgovarao sa ocem devojčice i oni nisu tražili finansijsku pomoć, nisu tražili apsolutno ništa. Ja sam ih zamolio da učestvujem jer sam jednostavno želeo da se dete oseća srećnije. Znači, nije uopšte bila stvar u finansijama, oni imaju, ne oskudevaju ni u čemu. Bukvalno imaju sve. Meni je bilo jako teško, i ja sam samo hteo da dam, pružim neki doprinos, i drago mi je da mi je otac devojčice dozvolio da budem deo njene sreće".

Podsetimo, devojčici koja je trpela rasnu diskriminaciju u Vrbasu, kada su joj drugari iz učionice "doneli bakar jer znaju da ga ona skuplja", javili su se i glumci Ammar Mešić i Stevan Piale u nadi da mogu da pomognu.