Kevin Panter je posla "grobare" u trans kada je odlučio da još dve godine ostane u Partizanu! Kapiten "parnog valjka" je u drugoj sezoni u crno-belom osvojio ABA ligu, igrao četvrtfinale Evrolige, a prema navodima iz kluba odbio je i veće ponude da ostane u Beogradu. A sada se ispostavilo da je odbio i NBA ligu! 

Prema navodima stranih medija Toronto Reptorsi su bili ozbiljno zainteresovani za Pantera! Novi trener tima iz Kanade Darko Rajaković hteo je da svojoj bekovskoj rotaciji iz koje je otišao Fred Van Vlit dodao Pantera, ali ponuda nije bila dovoljno primamljiva za Amerikanca. 

"Zaista smo ozbiljno razgovarali sa Toronto Reptorsima, mislio sam da ću dobiti šansu. Neko vreme su trajali pregovori i postojala je mogućnost da odem tamo. Nije se poklopilo, jednostavno se nismo dogovorili", rekao je Panter gostujući u jednom podkastu. 

MN Press Kevin Panter

On je istakao da nije dobio garancije da će igrati i sa 30 godina je izabrao da bude lider Partizana pre šanse da se dokazuje od nule u NBA ligi.  "Pokušavao sam dosta dugo da vidim da li je ponuda ozbiljna ili ne, jer NBA ponude često nisu ozbiljne. Oni će ti dati negarantovani ugovor i reći će da je sve super ako ostaneš, ako se ne dokažeš onda odlaziš. Kada sam ja u pitanju, morate da mi ponudite i ugovor, ne da budete samo jaki na rečima. Tako da sam ostao u Evropi", rekao je Panter.

Delovalo je u jednom trenutku da će nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, a sada kapiten Partizana i miljenik "grobara" napustiti Srbiju, ali je i pored ponuda evropskih velikana i NBA timova odabrao ostanak uz Željka Obradovića i crno-bele. 

BONUS VIDEO:

Kevin Panter za MONDO o igranju za Srbiju MONDO/Nemanja Stanojčić