Srbija je startovala Svetsko prvenstvo sa dve pobede. Prvo je pala Kina, a nakon toga i Portoriko. Posle te utakmice svi su bili složni u oceni da se naš tim u trećoj četvrtii previše opustio. Centar Dušan Ristić dobio je veću minutažu zbog odsustva Filipa Petruševa, a posle meča je naglasio da sada nema vremena ni za patnju ni za slavlje.

"Utisci su pozitivni odigrali smo po mom mišljenju sjajno prvo poluvreme. U drugom nije bilo sve kako treba, ali mislim da smo osim treće četvrtine odigrali dobar meč. Nemamo previše vremena da patimo i da slavimo", rekao je pa se osvrnuo na drugo poluvreme: "Mislim da smo se opustili, ali to ne sme da se dešava u narednim utakmicama. Ne treba previše da analiziramo ovo, ali moramo da se okrenemo sledećim utakmicama."

Svi pričaju o tajmautu Svetislava Pešića kada je digao ton i tražio od ekipe u trećoj četvrtini "da se ne bruka". Bilo je potrebno tako nešto našem timu da se trgne.

"Sve je to normalno to je sastavni deo našeg procesa. Svi težimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Nije nam bitna razlika kojom pobedimo protivnika, već da napredujemo, koristimo ovakve utakmice da usavršavamo našu igru. To je sve pozitivno uticalo na dalji tok utakmice. Bilo je dosta iznenađenja i svega", dodao je centar Srbije.

Dušan Ristić Izjava MONDO/Nikola Lalović

Prate naši košarkaši i sve što se dešava na Mundobasketu, pa je tako Ristić prokomentarisao i poraz Francuske od Letonije i ispadanje sa prvenstva.

"Letonija je odigrala sjajan meč. Znamo ih jako dobro iz kvalifikacija. Svi su ovde došli da daju svoj maksismum. Da li protiv Amerike ili Južnog Sudana ili bilo kog drugog tima. Ne treba previše da letimo, već da idemo od utakmice do utakmice", završio je on.

Vanja Marinković se složio da je kao i protiv Kine prvo poluvreme odlično odigrano, ali da je onda tim pao.

"Prvo poluvreme sjajno, kao i protiv Kine, a onda pad, što su iskoristili, jer su veoma agresivna ekipa, tako da mislim da je ovo bilo dobro za nas, da osetimo čvrstinu", rekao je Marinković i dodao: "Prišli su na 10 razlike, ali mi smo našli i mislim da smo reagovali malo kasno."

Vanja Marinković Izjava Mondo/Nikola Lalovic

Marinković se nada da će Srbija naučiti na greškama iz drugog poluvremena i da će izvući pouke iz toga: Dobro je da imamo ovakav neki meč da nas vrati u realnost", zaključio je pouzdani šuter našeg tima.

Sada je na programu meč sa Južnim Sudanom, ali prvo sledi dan odmora. U njemu će reprezentativci Srbije održati jedan trening i spremiti se za duel sa Afrikancima.