Boriša Simanić završio je takmičenje na Mundobasketu zbog povrede, pa su svi bili zabrinuti za stanje Alekse Avramovića i Filipa Petruševa. Njih dvojica odradili su trening pred meč sa Italijom i deluje da su spremni za prvi meč u drugoj fazi Svetskog prvenstva.

I jedan i drugi normalno su trenirali i trebalo bi da budu na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću. Bili su u konkurenciji i za meč sa Južnim Sudanom, ali nisu ulazili u igru, doduše za tim nije bilo ni potrebe. Obojica imaju istu povredu - zgloba na nozi. Filip je zadobio na prvom meču sa Kinom i nije igrao na naredna dva meča, a Aleksa se povredio protiv Portorika. "Ostali momci su tu. Ova dvojica su juče mogla da igraju ali smo uspeli da ih zaštitimo, da ih ne trošimo. Trenirali su dobro i juče i danaas i sigurno će da igraju sutra. To je dobra vest", rekao je Pešić.

Podsećanja radi, Srbija je prvu fazu takmičenja završila sa savršenim skorom, upisala je sve tri pobede. U drugoj rundi igraće protiv Italije (1. septembra od 10 časova po našem vremenu) i Dominikane 3. septembra (14h). U četvrtfinale idu po dve prvoplasirane selekcije iz svake od četiri novoformirane grupe.

Aleksa Avramović MONDO/Nikola Lalović
Petrušev MONDO/Nikola Lalović

BONUS VIDEO:

Trening Srbije Kurir/Dado Đilas