Sve znamo na Mundobasketu - sa jedne strane su Nemačka i Sjedinjene Američke Države, a sa druge Srbija i Kanada, pa među njima imamo osvajača zlatne medalje. Ko će se boriti za najsjanije odličje saznaćemo već u petak, a svi naravno imaju svoje favorite i sa druge strane kostura. Dok bi Srbija naravno više volela da se plasira u finale i izbegne Amerikance, tako i drim-tim ima želje...

Najbolji igrač američke reprezentacije Entoni Edvards govorio je za srpske medije na današnjem treningu i dotakao se meča između Srbije i Kanade, gde se čini da bi voleo da "pobegne" od naših igrača: "Jedva čekam da odgledam taj meč. Navijam za Bogdana, ali više navijam na Nikela Aleksander-Vokera. Nadam se da će Nikel (košarkaš Kanade, prim. aut.) biti naš protivnik u finalu", kazao je Edvards koji tako preferira ipak svog saigrača iz Minesote, iako njih dvojica tek nekoliko meseci igraju zajedno u ovom NBA klubu.

Što se tiče meča protiv Nemačke, bek Minesote ističe da veruju u svoju igru koja počiva na "brzoj kretnji lopte", odnosno da sam mora da nastavi da veruje u svoj šut. "Moram uvek da gledam koš i reagujem brzo. Nije to tako teško, jednostavno je zapravo. Nemačka? Svaki protivnik iziskuje određene promene u igri, tako će biti i sa njima", dodao je Edvards.

Podsetimo, Srbija je ubedljivom pobedom nad Litvanijom i zahvaljujući trijumfu Kanade protiv Slovenije ostvarila svoj cilj na Svetskom prvenstvu i plasirala se na Olimpijske igre u Parizu, tako da sada može bez pritiska da odigra do kraja turnira.

BONUS VIDEO:

Šai Gildžus Aleksander MONDO/Nikola Lalović