Reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva gde je čeka Kanada, čime je automatski izborila i učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Uspeh „orlova“ obradovao je sve navijače, kao i bivše reprezentativce, među kojima je i Nenad Krstić, koji je sa selekcijom Srbije osvojio njenu posljednju medalju na Mundobasketima, 2014. u Španiji.

"Ja iskreno se ne sećam bolje utakmice od ove s Litvanijom, sve je funkcionisalo odlično. Svi su bili na visini zadatka, jedna perfektna utakmica. Poklopile su nam se stvari, Kanada je dobila i plasirali smo se automatski na Olimpijske igre, mislim da je to i bio cilj u startu pre prvenstva. Veliki cilj je ostvaren, sada treba gledati napred. Amerika je pokazala da je ranjiva, kao i Kanada i šanse svima su 25 odsto u polufinalu. Ja bih tako gledao, da igram, ja bih gledao da osvojim prvenstvo", istakao je Krstić u razgovoru sa novinarima u Banjaluci.

Nekadašnji centar Srbije složio se sa konstatacijom da je dobro što je selekcija Svetislava Pešića otišla na ovo takmičenje bez mnogo pritiska, ali je istakao da je ovo idealna prilika da Srbija sada stigne do medalje. "Uvek je plus kada nema dodatnog pritiska javnosti i ne samo javnosti već i okruženja, bliskih ljudi oko tima, u timu. Prednost je kada ekipa ode bez imperativa da mora da osvoji neku medalju, to se pokazalo i ranije. Setim se 2014. kada smo otišli na prvenstvo bez ikakvih očekivanja pa smo se vratili sa srebrom. Nadam se da će to biti i ovog puta, stvarno bih voleo da osvojimo medalju, prilika je idealna", istakao je Krstić.

Kurir/Dado Đilas Trening Srbije

Bivši centar Partizana, Nju Džersija, Oklahome, Boston Seltiksa, CSKA iz Moskve i Efesa nalazi se u Banjaluci, gde je u sredu uveče pratio utakmicu između CSKA i Igokee, kojom je otvoren turnir na kojem još učestvuju i Partizan, Hapoel Jerusalim, Turk Telekom i Galatasaraj.

"Čestitam Igokei na impozantnom jubileju. 50 godina je prilična brojka i već godinama unazad ulažu dosta, rade dobro i vidim da imaju dobar roster sa dosta mladih igrača tako da bih zaista pohvalio njihov rad. Drago mi je što sam ovde i što sam video neke prijatelje, pre svega iz CSKA, koje dugo nisam video, a i prijatelje iz Igokee i Republike Srpske. Turnir je vrlo jak, mislim jedan od jačih u Evropi u ovom trenutku i obećava da će biti jako dobar", prokomentarisao je Krstić.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nikola Lalović Svetislav Pešić pred Kanadu