Najbolji košarkaš reprezentacije Nemačke Denis Šreder zadržao se mnogo duže od svojih saigrača na treningu uoči finala Svetskog prvenstva u Manili protiv Srbije, šutirao je na koš i spremao se za najvažniju utakmicu karijere, a potom je stao pred novinare i mirno odgovarao na pitanja.

Jedno od njih ticalo se i srpskog trenera Darka Rajakovića sa kojim će od sledeće sezone sarađivati u Torontu. Obojica su ovog leta potpisala ugovore sa jedinom kanadskom ekipom u NBA ligi i raduju se saradnji, a Rajaković je pomno pratio Šrederove nastupe na turniru i sada će u finalu morati da priželjkuje da nemački košarkaš odigra ispod svog nivoa, ipak je reprezentacija Srbije ispred svega.

MONDO/Nikola Lalović Denis Šreder o Rajakoviću

"Pred svaku utakmicu mi je poželeo sreću. Rekao je da mi želi svako dobro, ali se nada da će Srbija pobediti. Opkladili smo se i videćemo ko će pobediti", kazao je Šreder, ali nije otkrio novinarima kakva je opklada u pitanju, ali se svakako nadamo da će je dobiti srpski trener.

Podsetimo, finale Svetskog prvenstva se igra u nedelju od 14.40, a u Nemačkoj je inače nastao pravi haos pošto sve do meča sa Srbijom većina stanovnika nije ni mogla da prati utakmice u Manili.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nikola Lalović Trening Nemačke