Ove srede od 18 časova, Partizan protiv Fuenlabrade igra prijateljski meč na Tašmajdanu. Srpski klub organizovao je pripremnu utakmicu protiv svog najdražeg protivnika na otvorenom i to je prilika za navijače da uživaju uz tim Željka Obradovića, koji prvi put nastupa u glavnom gradu od osvajanja ABA lige prošle sezone.

Karte za spektakl već su rasprodate i to pre nekoliko dana, stadion se polako puni i biće krcat. Povrh toga što će navijači moći da pozdrave trenera Željka Obradovića, upoznaće uživo i nove igrače Frenka Kaminskog, Pi-Džej Doužera, Mateuša Ponitku, opet će dočekati svog ljubimca - povratnika Ognjena Jaramaza, a naravno videće i svoje stare ljubimce, među kojima će sigurno biti i ljubimac cele nacije Aleksa Avramović, kome je posvećena i jedna zastava na tribinama. Naravno, on neće nastupati zbog objektivnog razloga - skorog dolaska sa Mundobasketa, na kojem je ispisao istoriju u dresu Srbije. Kada je ušao na stadion svi su ustali i pozdravili ga povicima "MVP, MVP".

Pogledajte prve fotografije sa Tašmajdana:

Kurir/Nenad Kostić Partizan Fuenlabrađa

Ova dva kluba imaju veliku istoriju. Partizan je 1992. godine, kada je postao šampion Evrope, mečeve igrao van Beograda zbog ratnog stanja. Bilo je to baš u Fuenlabradi, predgrađu Madrida gde je srpski tim bio domaćin sve do čuvene završnice takmičenja u Istanbulu i trojke Saleta Đorđevića za večnost.

Zbog svega toga i španski klub je prošle godine u znak sećanja na taj trofej na jednom meču nosio natpis "Partizan de Fuenlabrada". "Postoje neraskidivi odnosi između nas, neraskidiva veza, kako su nas tamo dočekali, navijali za nas protiv španskih timova", rekao je Željko Obradović u jednom od ranijih intervjua. Sada su opet zajedno, na Tašu, spektakl je zagarantovan!

WhatsApp Image 2023-09-13 at 17.26.16.jpg
MONDO/Nemanja Stanojčić 

BONUS VIDEO:

Izlazak igraca Partizana MONDO/Nemanja Stanojćić